Składniki:
2 jajka
100 g koncentratu mąki bezglutenowej biszkoptowej
100 g mąki ryżowej
1/4 łyżeczki sody
2 łyżki oleju kokosowego
3/4 szklanki wody
szczypta soli
odrobina pieprzu
Dodatki:
ulubione warzywa
pieczona pierś kurczaka
Przygotowanie:
Oddziel żółtka od białek, mieszając je mąkami, sodą i wodą. Pozostałe białka ubij na pianę i dodaj do zmieszanych już mąk z żółtkami. Dodajemy olej, sól i pieprz. Powstałe ciasto swoją gęstością powinno przypominać śmietanę. Jeśli coś poszło nie tak, wystarczy dosypać mąki, lub odrobinę wody, aż nie osiągniesz właściwego rezultatu. Rozgrzaną gofrownice przed każdą jedną porcją posmaruj olejem kokosowym, a następnie wlej odrobinę ciasta. Następnie zamknij pokrywę. Teraz wystarczy poczekać, aż nasze pyszne gofry „nabiorą rumieńców”. Podawać je możemy z dowolnymi dodatkami, np. warzywami i mięsem jak w tortilli.