Składniki:
6 łyżek mąki kokosowej
6 łyżek mąki kukurydzianej
5 jajek
200 g jogurtu greckiego
sól, pieprz, oregano
Sos:
100 g koncentratu pomidorowego
1 łyżka wody
oregano
wyciśnięty ząbek czosnku
Dodatki:
żółty ser
nieskrępowana wyobraźnia
Żółtka oddziel od białek, a następnie wymieszaj z jogurtem. Pozostałe białka ubij z odrobiną soli i na chwilę odstaw. Do powstałej uprzednio masy z żółtek i jogurtu dodaj mąki, sól, pieprz i oregano. Dodaj ubite białka, a ciasto wyrabiaj tak długo, aż nie uzyska odpowiedniej gładkości i konsystencji. Wyłóż ciasto na blachę. Ugnieć je na płasko. Składniki na sos dokładnie wymieszaj. Posmaruj nim ciasto i posyp żółtym serem. Dodatki? Tu nie ma miejsca na ograniczenia, pod warunkiem, że są to dodatki pozbawione glutenu.