Nieziemskie brownie gluten-free

Nieziemskie brownie gluten-free
Bezglutenowe brownie
Bezglutenowe brownie

Składniki:

pół kubka mąki kokosowej
pół kubka ciemnego kakao
ćwiartka łyżeczki soli
pół łyżeczki proszku do pieczenia
5 jajek
¾ kubka syropu klonowego
1/3 kubka rozpuszczonego oleju kokosowego
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
2 łyżki mleka

 

Dodatki:

lody waniliowe
orzechy włoskie
płynny karmel

Mąkę zmieszaj z kakao dodając sól i proszek do pieczenia. Do jajek dodaj olej kokosowy, ekstrakt waniliowy, syrop klonowy i mleko. Całość dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji, a następnie dodaj do mąki z kakao. Raz jeszcze wymieszaj, uzyskując gładką masę. Formę posmaruj olejem kokosowym i wlej w nią ciasto. Całość włóż do rozgrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika i odczekania 20 minut. Udekoruj wybranymi, bezglutenowymi dodatkami wedle upodobań. O zajadaniu się tym pysznym brownie nie piszemy nic więcej. To chyba oczywiste.

 

Jeśli jeszcze nie dało się zauważyć, uwielbiamy ciasteczka. Niektóre do tego stopnia, że je zbieramy. Więcej informacji znajdziesz w tym miejscu. Przeczytaj też naszą Politykę Prywatności.
Tak, akceptuję cookies